“Ik help studenten zichzelf op de kaart te zetten”

Sorry, your browser does not support inline SVG.
conny

– Conny de Wit, stagecoördinator

“Onze studenten willen een stap maken door hun diploma te halen of uitstromen naar een betaalde baan. Dan is het belangrijk dat ze weten wat ze willen en de mogelijkheden ontdekken die er voor hen zijn. Natuurlijk helpen we hen bij het zichzelf op de kaart te zetten. Daarvoor bieden we ze loopbaanbegeleiding en bereiden we ze voor op de stage.

“Onze studenten verdienen de beste stage-bedrijven”

Goed beeld van zichzelf

Vaak hebben studenten al ideeën over een richting of een beroep. Ze zijn geïnspireerd door hun ouders of anderen uit hun netwerk. In de praktijk blijkt een beroep soms toch anders te zijn dan ze denken. Daarom bespreken we met een student wat hij wil én waarom hij dat wil. We luisteren goed. Zo krijgt iemand een goed beeld van zichzelf en kan hij een goede keuze maken voor een stageplek. Onze studenten lopen 400 uur stage in hun studiejaar. Daarbij kiezen studenten in principe voor één plek. Maar ze kunnen ook wisselen.

Trots op bedrijven

We investeren flink in contacten met het bedrijfsleven. We zijn trots op de bedrijven waarmee we nu al samenwerken. Zij zijn bekend met onze studenten en zijn bereid om hen een stap verder te brengen. Wij weten dat ze goede begeleiding bieden en soms wat extra geduld hebben of extra zorg bieden. Onze studenten verdienen ook de beste stage-bedrijven.”

Lees ook het verhaal van:

monique

Monique Vinken
coördinator studieloopbaanbegeleiding

Marika Pennings
RVE coördinator

Sorry, your browser does not support inline SVG.