“Wij bieden jongeren persoonlijke en positieve begeleiding”

Sorry, your browser does not support inline SVG.

– Marika Pennings, RVE coördinator

“De jongeren die zich bij ons aanmelden hebben over het algemeen veel bagage. Wij bieden ze een kans om echt vooruit te komen. Als coördinator faciliteer ik samen met een collega het onderwijsproces. Enerzijds spelen we in op nieuwe regelgeving, anderzijds investeren we in het versterken van het onderwijsconcept.

“Doordachte structuur en organisatie geeft duidelijkheid”

We hebben een doordachte structuur en organisatie. Dat geeft duidelijkheid. Dat betekent dat we zoveel mogelijk studenten bij elkaar in een klas plaatsen die dezelfde keuze maken voor een vervolgopleiding. Om een positieve en veilige sfeer te creëren, besteden we in het begin van het studiejaar ook veel aandacht aan onze kernwaarden. We laten studenten deze waarden ervaren én vragen aan hen wat ze voor hen betekenen.”

– Henk van Bree, RVE coördinator wildstraat

“In de praktijk leren
Aan het begin van het studiejaar start ook meteen de voorbereiding op de stage. Studenten lopen na negen weken één of twee dagen per week stage. Dit is een hele goede manier om in de praktijk te leren. We bieden studenten een persoonlijke en positieve begeleiding. Ze mogen fouten maken en daarvan leren. Daar groeien ze van. Regelmatig komen studenten nog eens terug. Vaak spreken ze dan uit dat ze bij ons een belangrijke stap hebben gemaakt. Daar ben ik trots op.

Lees ook het interview met:

monique

Monique Vinken
coördinator studieloopbaanbegeleiding

conny

Conny de Wit
stagecoördinator

Sorry, your browser does not support inline SVG.