Ga direct naar de content

“Ik heb hart voor deze jongeren”

francien

– Francien Dirkx, pedagogisch conciërge

“Samen met mijn collega conciërge en de rest van het team werk ik aan een positieve sfeer binnen onze school. Ik doe dat door duidelijk te zijn. Als een jongere niet lekker in zijn vel steekt, luister ik en oordeel niet. Daardoor vertrouwen ze me al snel, delen ze veel met mij en lossen de meeste dingen zich makkelijk op. Dat is fijn. Ik ga zorgvuldig om met signalen die ik op pik en bespreek deze met het team. We hebben korte lijntjes met elkaar. Dat werkt heel goed.

“Jongeren aanspreken op het juiste moment”

Nette school
De school moet netjes zijn en blijven. Na elke pauze loop ik de toiletten na en veeg ik de gangen en overblijfruimte. Als je zelf het goede voorbeeld geeft en jongeren aanspreekt op het juiste moment begrijpen ze wat er van hun verwacht wordt. Ik zit er kort op. Ik heb jarenlang in de horeca gewerkt en weet hoe het werkt. Ik heb echt hart voor deze jongeren. Ze dragen mij ook op handen. Regelmatig vraagt er iemand of ik zijn oma wil zijn. Dat vind ik een groot compliment.

Stage
Jongeren kunnen ook bij mij stage lopen. Ze merken dat er dan heel wat komt kijken om binnen de school alles op rolletjes te laten lopen. Ik vind het erg leuk om jongeren te begeleiden. Ik heb geduld en geniet van hun feedback. Zo was er laatst een meisje die het heel leuk werk vond, echt iets voor oudere mensen. Daar moest ik hartelijk om lachen.”

Lees ook het interview met:

cristel

Cristel van der Wolf
directeur